top of page
  • Admin

Tips voor als alles even te veel is.

-Wat als 'het is zo veel' geen signaal was dat je te veel doet, maar dat het een mogelijkheid is voor jou om te kijken wat je nu kunt kiezen dat je leven meer maakt? - Dr. Dain Heer-

Heb je soms een overweldigd gevoel dat alles te veel is? Mis je rust momenten in je leven?

Met 3 jonge kinderen thuis, een huishouden, een eigen business en bezig met het opzetten van een ander bedrijf was en is dit altijd een hot topic in mijn leven. Als ik niet wil stoppen of opgeven dan moest ik wel zoeken naar andere mogelijkheden. Ik deel graag met je enkele dingen waar ik dan ook zelf veel aan heb gehad! Nu thuis aan het werk omdat de kids ziek zijn, moest ik hier weer aan denken. Hoe veel makkelijker ik dit door die inzichten en tools nu kan en doe. Ik hoop dat het ook een bijdrage is voor jou!

Wat als een overweldigend gevoel eigenlijk een signaal is dat je niet genoeg dingen aan de gang hebt in je leven?

Vaak als er een gevoel is van 'ik word zo overweldigd’, maken we de conclusie dat we te veel dingen op ons bordje hebben. Vanuit die conclusie volgt de redenering dat er iets gestopt of weg moet. Maar wat als eigenlijk het tegenovergestelde waar is?!

Overweldiging, bedekt vaak andere gevoelens zoals gebrek aan rust of een moment voor jezelf, of zelfs verveling met wat we aan het doen zijn.

Met enkele simpele stappen en verandering kun je niet alleen dit 'het is veel' gevoel stoppen. Het laat je ook meer creëren in je leven en met veel meer gemak!

Welke tips zou jij willen kiezen?

Tip 1: Stop met niks of doe niks weg. In plaats daarvan, voeg meer toe aan je leven.

Blijf uit conclusies en stel je zelf een vraag; "Wat kan ik vandaag aan mijn leven toevoegen dat helderheid en gemak met dit alles creëert?"

Tip 2: Zoom uit. Vaak word je in beslag genomen door vele kleinigheden. "In welke delen van mijn leven kan ik door uit te zoomen uit de details komen en het grote geheel weer zien?" Welke details kun je ook aan anderen overlaten?

Tip 3: Laat je commitment met 'het moet moeilijk of hard werken' zijn los. Vaak denken mensen dat als het niet moeilijk of hard werken is, dat ze niet genoeg doen, niet genoeg zijn of niet verdienen. Als je bewust wordt van die mindset stel dan jezelf de vraag: "Wat zijn de oneindige mogelijkheden dat dit met totaal gemak in mijn leven verschijnt?"

Het gaat steeds om het stellen van de vraag, níet om het bedenken of het krijgen van het antwoord. De vraag haalt je uit conclusie, oordeel en je standpunten, je verandert je denkraam, het geeft ruimte en er kunnen daardoor andere mogelijkheden in je vizier komen!

-Met heel veel dank aan Dr. Dain Heer-

Wat is er nu voor jou nog meer mogelijk?!

Kijk op mijn youtube kanaal, agenda of maak een afspraak als je hier zelf verder in wil duiken.

194 weergaven
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page