top of page

Corona virus: 5 Tips en Tools om je Mind & Body te Empoweren!

Overal om je heen hoor en zie je het, de kranten staan er vol van en er blijft maar nieuws komen. Het Corona virus en de impact verspreid zich. Of je nu werkt, sport of naar school gaat, iedereen krijgt wel een berichtje dat er ergens iets niet door gaat vanwege dit nieuwe virus. Is er sprake van iets bloed serieus of is het de corona gekte? Wat het ook voor jou is, wellicht heb je iets aan deze 5 Tips om je Body & Mind te Empoweren.

  1. Body & Mind Bewustzijn

Angst is een slechte raadgever. En lichamelijk gezien, reageert het lichaam op angst met een stress reactie. In de 17e eeuw was er een Franse Filosoof (Descartes) die grote invloed had op het moderne denken door zijn geloof in dualisme; de scheiding tussen geest en het lichaam. Tegenwoordig weten zowel behandelaars als wetenschappers dat geest en lichaam nauw met elkaar verbonden zijn; psychische factoren en lichamelijk functioneren beïnvloeden elkaar. Waar een zeker mate van stress ons helpt om actief en alert te blijven, kan langdurige of intense stress ons draagvermogen te boven gaan en krijgt het invloed op onze mindset en lichaam.

Het vermindert ons vermogen om ons aan te passen en heeft invloed hoe we dingen inschatten en hoe we reageren op onze omgeving. Stress, zelfs in relatief korte periode, kan het immuunsysteem verzwakken en maken ons zo vatbaarder voor ziekten en ontstekingen.

Wil je tijdens deze corona uitbraak, helder blijven en zo bewust mogelijk kunnen reageren en handelen, maar ook je lichaam zo vitaal mogelijk hebben met de best mogelijke weerstand, dan is het wellicht voor jou fijn om te kijken hoeveel stress je ervaart.

We zijn zo gewend aan stress dat we vaak niet meer opmerken of bewust zijn van de signalen van ons lichaam. Maar gaat het waar je ook bent over corona, zijn er dingen afgelast en je ziet mensen hamsteren, grote kans dat je dat opmerkt en oppikt. En wellicht haal je zelf toch ook maar even wat wc papier bij.

Het hebben van informatie kan helpen om stress te verminderen en als je weet hoe je lijf reageert dan kun je daar naar handelen. Kijk niet alleen het nieuws en de sensatie, maar zoek goede en betrouwbare sites op waar je informatie kunt krijgen. Let op waar je in gesprek gaat met anderen. Word je bewust of zulke gesprekken je hart luchten en ruimte geven of dat het ‘drama verhaal’, je oncomfortabelheid, spanning, bezorgdheid of angst geeft. Op die manier kun je kiezen of zulke gesprekken werkelijk een bijdrage zijn voor je.

Verder heeft Access Consciousness een proces genaamd ‘Access Bars’, een sessie waarbij 32 punten op je hoofd zachtjes worden aangeraakt en zorgt voor rust, ontspanning, ruimte en lichtheid. Wellicht is dat een bijdragen voor jou. Google even, er worden Bars sessies gegeven door het hele land.

2. Blijf in verbinding

Sociaal contact kan de schadelijke effecten van stress op het immuunsysteem verlichten. Uit onderzoek blijkt dat als iemand minder sociaal contact of ondersteuning had, het immuunsysteem slechter functioneerde.

Met angst, onzekerheid en verandering gaat iedereen anders om. Vanuit je eigen vertrouwen, verleden en standpunten reageer je hierop. Omdat er verschil is hierin, hebben mensen de neiging om te oordelen, of hun gelijk te willen. Vaak omdat ze zo de standpunten die ze hebben kunnen verdedigen, aangezien die een veilig gevoel en houvast geven (vaak onbewust). Wanneer anderen daar aan ‘tornen’ maakt hun dat oncomfortabel en reageren ze van daaruit. Een van de dynamische tools van Access Consciousness die hieraan kan bijdragen is ‘Interessant standpunt’.

Wanneer je merkt dat iemand, anders over iets denkt, anders als jou wil kiezen, kun je dit in jezelf zeggen. Je kunt het ook aanpassen zoals ‘Interessante mening, Interessante opmerking of keus’ etc. Het creëert voor beide ruimte om in toelating te zijn. Een reactie zoals, argumenten geven en zo ‘vechten’ of ‘vluchten’ in jezelf door angst of zelfoordeel, is dan niet nodig en voorkomt de stress en zorgt dat je in verbinding kunt blijven met elkaar.

Probeer daarnaast in contact te blijven met mensen die je nu niet of minder ziet. Vraag jezelf af wat nu meer creëert, een whatsapp berichtje, even bellen of facetimen en wat is er nog meer mogelijk waar je nog niet aan hebt gedacht?!

3. Vlierbessensap

Je weerstand kun je dus ondersteunen door bewust te worden van de signalen in je lichaam, je te informeren en te letten op stress naast de gebruikelijke dingen die je kunt doen zoals letten op je voeding en ontspanning. Wellicht vind je het nu fijn daarnaast iets extra’s te doen.

De vlier (sambucus nigra L.) stimuleert de afweer en werkt vooral door de “anti-griep”, de RIP eiwitten, antiviraal (antivirus), aangezien ze de voortplanting (virus kopiërend vermogen) remmen. Het bevat ook lectines, eiwitten, die zich hechten op de mantel van een virus en zo voorkomen dat het virus de gastheercel in kan. Deze stoffen bevinden zich in de bloesem en in de bessen, maar daarnaast hebben de bessen nog als voordeel dat ze veel vitamine c bevatten. Vlierbessen kun je niet zo eten, de bessen dienen even gekookt te zijn. Koop bij voorkeur pure vlierbessensap ipv siroop. Het is voordeliger voor je portemonnee, je kunt puur innemen of het zelf mengen met honing of appelsap en het scheelt je de suiker die het lichaam weer vitamines kost om af te breken.

Dosering; preventief 2 eetlepels per dag (kinderen 1), bij symptomen 4 eetlepels per dag (kinderen 2).

4. Rode Zonnehoed

Corona wordt veroorzaakt door een virus. Een virus is een ingenieus deeltje en functioneert heel anders als een bacterie. Hoewel Corona voor een virus groot is, is het microscopisch klein. Een virus heeft geen eigen voortplantingsapparaat en geen eigen stofwisseling, ze zijn daardoor afhankelijk van organismen als gastheer. Een virusinfectie verloopt anders als een bacteriële infectie en kan niet met antibiotica worden bestreden. Het is wellicht wel mogelijk om de specifiek werking van een virus te verstoren. Rode Zonnehoed of beter bekend als Echinacea, wordt ingezet om de kwaliteit van de weerstand te verbeteren. Het zorgt voor een toename van het aantal Natural Killer Lymfocyten, een soort witte bloedcel die virussen kan herkennen en vernietigen. En zo nemen nog enkele andere witte bloedcellen toe en wordt ook de aanmaak van properdine (een eiwit dat virussen kan neutraliseren) gestimuleerd.

Het zorgt voor een globale verhoging van de weerstand en zorgt zo voor de vermindering van infecties en versnelling van de genezing ervan. De infectie wordt zo “gecoupeerd” of de symptomen zijn minder uitgesproken en korter van duur. Wellicht dat dit kruid, als tinctuur of anders te koop bij de supermarkt, drogist of reformzaak, een bijdrage is voor jou. Dosering: volg aanwijzingen op de verpakking, na 3 weken 2 weken stoppen.

5. MTVSS

Als Natuurgeneeskundig Therapeut en Access Consciounsess Certified Facilitator kijk ik wat er in elke situatie bij dit unieke mens een bijdrage is. Soms is dat voeding en kruiden, soms is dat informatie, tools en technieken om zelf mee te gaan spelen en soms is het een Access Lichaamsproces of een combinatie.

Met een Bodyproces bedoelen we dat je aangekleed op een tafel ligt en dat jouw lichaam op specifieke plekken wordt aangeraakt om de energie te laten stromen. Wil je graag je immuunsysteem en immuunreactie empoweren, weet dan dat Access Consciouness een Bodyprocess heeft om daar aan bij te dragen.

Het proces heet MTVSS en wordt door heel Nederland gegeven. Iedereen die een Access Foundation Cursus heeft gevolgd kan dit proces geven en hoeft dus geen facilitator te zijn. Er zijn verschillende facebook groepen waar je een oproepje kunt doen of je kunt Googlen voor iemand bij jou in de buurt. Wil je zelf dit proces leren geven (en tevens ontvangen) dan is wellicht een Access Foundation class iets voor jou. Er zijn ongeveer 12 facilitators in Nederland die deze class geven. Kijk op mijn website in de agenda voor de eerst volgende class of kijk op de access website om te zoeken naar een van de andere geweldige facilitators.

Het hebben van informatie en zelf iets kunnen doen geeft vat en rust. Deze Blog is niet volledig en al wetend of als ‘zo moet het’ bedoeld. Het is mijn intentie als bijdrage voor wie dit resoneert, volg altijd jouw weten, gewaarzijn en wat werkt voor jou. Gebruik je medicijnen of twijfel je overleg dan altijd eerst met arts voor je iets inneemt. De genoemde onderdelen zijn niet ter vervanging van je medicijnen of voorkomen van het krijgen van een infectie.

www.lindaverschuren.com

www.accessconsciousness.com

Echinacea Forte van het merk Bloem

Vlierbessen Oersap van Beutelsbacher

455 weergaven
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page