top of page

3 Tips voor Ambitieuze Moeders met Tijdgebrek

Moederdag is net voorbij en overal zag ik foto's voorbijkomen van moeders die werden verwend met verrassingen en cadeautjes. Het deed me nadenken over het enige cadeau waar veel moeders naar snakken maar zelden krijgen: tijd.

Tijd om te genieten van het opgroeien van de kinderen, tijd om te dagdromen over de toekomst wanneer ze zelfstandig zijn, en vooral, tijd voor henzelf te midden van het drukke moederschap. Het verlangen naar momenten om even op te laden en weer in contact te komen met zichzelf.

Maar hoe vind je meer tijd in een wereld die voortdurend aan je trekt? Hier zijn drie tips om je te helpen meer tijd te creëren:


ambitieuze ondernemende vrouw die coach tips krijgt over tijdgebrek. In de zon ontvangen leren groeien persoonlijke ontwikkeling

Tip 1: Bekijk de wereld met nieuwe ogen


Je ziet de wereld niet zoals die is, maar zoals jouw onderbewuste ervoor kiest om het te filteren. Om meer tijd te zien, moet je uit de conclusies stappen en in de vragen duiken. Door bewust te worden van je gedachten en te kiezen voor vragen in plaats van oordelen, open je nieuwe mogelijkheden. Vervang bv.: ‘ik heb geen tijd’, ‘ik heb tijd te kort’, ‘vandaag is een drukke dag’ voor:

"Wat zou het vergen dat ik vandaag overvloed aan tijd heb?" Laat je brein nieuwe paden verkennen en zie wat er verschijnt.Tip 2: Omarm je kracht en maak keuzes

Vaak voelen vrouwen zich schuldig als ze tijd voor zichzelf willen. Voor vrouwen kan het gevoel van egoïsme bijzonder uitdagend zijn, omdat het ingaat tegen hun natuurlijke neiging tot verbinding en zorg voor anderen. Maatschappelijk aanvaarde normen en waarden over vrouwen versterken vaak dit idee, waardoor vrouwen onbewust worden aangemoedigd om voortdurend anderen voor zichzelf te plaatsen. Maar ook al zeggen anderen dat iets waar is, dat wil nog niet zeggen dat het zo is. Je hoeft niet egoïstisch te zijn in hoe je doet of praat – maar met je tijd.

Wat als het toestaan van egoïsme met je tijd eigenlijk de grootste bijdrage is die je kunt leveren? Door jezelf toestemming te geven om prioriteit te geven aan jezelf, word je fitter, gelukkiger en een beter voorbeeld voor je kinderen. Verander je perspectief en zie hoeveel meer tijd je kunt creëren.Tip 3: Maak bewuste keuzes

Stop met malen over perfectie en maak bewuste keuzes. Zeker als je gevoelig of intuïtief bent, kan de neiging om alles eerst ‘perfect’ en ‘goed voelend’ te moeten hebben, je afremmen. Wat als perfectie niet de norm is maar: bewuster kiezen? Het is verrassend hoeveel tijd we soms kwijtraken aan onbewuste activiteiten, zoals langer scrollen op sociale media dan gepland, een spontaan gesprek voeren, of zelfs aan het regelen van gezinszaken. Vraag jezelf af of een activiteit je dichter bij je doelen brengt of je alleen maar tegenhoudt. Door te kiezen voor activiteiten die er echt toe doen, creëer je meer tijd voor wat echt belangrijk is.


Het leven van een moeder kan hectisch zijn, maar met deze tips kun je meer tijd vinden voor jezelf, je gezin en je ambities. Geef jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien, want jij verdient het om de beste versie van jezelf te zijn!
Verder groeien?

Check mijn volgende Blog, meld je aan voor mijn nieuwsbrief met Empowerende Tips. Klaar om er helemaal voor te gaan? Check mijn Empowerende Transformatie Traject voor ambitieuze en bewuste vrouwen: Unleash Your Magic & Play Bigger from the Inside Out!
Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page