top of page

Busy-ness of Business? 5 Tips Hoe je meer uit jezelf, je leven en je onderneming kunt halen.


Maandagochtend, het weekend is voorbij en een nieuwe week begint. Als jouw weekend net zo druk was als de mijne, voelt het alsof er geen overgang is tussen rust en weer aan de slag gaan. Als vrouwelijke ondernemer en moeder is het meer een continu proces. Soms lijken de weekenden zelfs drukker dan doordeweeks. Maar hoe ontsnap je aan die constante drukte?

Hoe kom je uit de "busy-ness"?


Veel doen lijkt misschien productief en de meeste vrouwen zijn juist goed in alle ballen in de lucht houden en efficiënt werken, maar stel jezelf eens de vraag:

Wat creëert echt de meeste waarde, voor nu én de toekomst?


Het is makkelijker iets te veranderen als je bewust bent waarom je het beter anders kunt doen. Hier zijn daarom eerst 3 cruciale redenen waarom het voordelig is om niet constant in stress en drukte te verkeren:


5  Tips: Stressvermindering voor ondernemers

1. Stress Houdt Je Tegen De Beste Versie Van Jezelf Te Zijn

Stress hoort bij het leven en is zelfs onmisbaar en gezond. Maar wanneer we het niet afwisselen, zet je jezelf vast in slechts één kant van jouw mogelijkheden. Lang werd gedacht dat als we niks doen of rusten, ons lichaam slechts herstelt en verder niets bereikt. Het is dan ook niet gek dat we ons schuldig voelen als we dit doen. Maar onderzoek toont aan dat je brein juist dan actief is. Er zijn zelfs delen van je brein die alleen actief zijn als je ontspant, mijmert en relaxed. Dit leidt tot betere verwerking van informatie, consolidatie van herinneringen, en het verkrijgen van creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. Het helpt je ook om dingen weer rustig en met een open blik te bekijken en om anderen beter te begrijpen.

In plaats van te denken dat nietsdoen tijdverspilling is, besef dat het een waardevol proces is om meer uit jezelf te halen en kwalitatief beter te presteren.2. Stress Zorgt Voor Tunnelvisie

Stress helpt je te focussen als je moest vluchten voor een leeuw, maar je brein reageert nog steeds hetzelfde op moderne drukte. Die leeuw zit misschien duizenden kilometers verderop in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark, maar jouw brein geeft je nog steeds oogkleppen. Je ziet minder mogelijkheden, staat minder open voor anderen en voor nieuwe ideeën of oplossingen. Hoe kan dat je werk of onderneming werkelijk ten goede komen?


3. Chronische Stress Slijt Je Lichaam

Stress verbruikt niet alleen extra vitamines en mineralen, maar verhindert ook herstel. Vergelijk je zenuwbanen met snelwegen en de drukte met extra verkeer. Zonder herstelploegen die de schade repareren, slijten de wegen steeds verder. Als je lichaam signalen geeft en je negeert ze door de drukte, kan je lichaam steeds minder optimaal functioneren. Dit merk je als je rust wilt nemen maar toch iets wilt doen, niet makkelijk kunt ontspannen of in slaap valt. Je lichaam mist de bouwstoffen om ontspanning te creëren.Nu je weet waarom het belangrijk is om uit de "busy-ness" te komen, volgen hier vijf basis Tips om dit te doen:


Tip 1: Neem Bewustzijn Leiderschap

Neem bewust leiderschap en houd elke dag helder waarom je doet wat je doet. Wat is jouw stip op de horizon? Maak er een totaalplaatje van, want dat ben jij en je leven ook. Als je alleen focust op bijvoorbeeld geld verdienen, bedenk dan of je echt die financieel onafhankelijke of selfmade miljonair wilt zijn die gestrest, alleen en ongezond is. Als je helder hebt wat je verlangt, let je op al die vlakken en werk je aan een gebalanceerd leven.


Bewust leiderschap kenmerkt zich ook door bewuste actie in plaats van (onbewuste) reactie. Wanneer je je laat leiden door input van buitenaf, wacht je tot er ruimte komt die er nooit echt zal zijn en ben je altijd in reactie op wat er op je af komt. Er is altijd wel weer wat te doen, nieuwe actielijstjes of mensen die dingen van je verwachten. Je kunt alle tijd van de wereld hebben en je toch benauwd voelen omdat je niet de vrijheid, ruimte en rust ervaart. Kiezen vanuit je innerlijke kracht voelt licht en bevrijdend.

Als je weet waar je heen wilt, is het aan jou om de actie te nemen om daar ook te komen.


Belemmerende patronen zoals 'twijfelen', 'ik kan dat niet', 'ik weet niet hoe', 'slachtofferschap', en 'drama queen acts' kunnen je bewust maken dat je overspoeld bent geweest door een gevoel dat je groter maakt dan jezelf. Hoe zwaar en echt dat ook lijkt, je hebt gereageerd vanuit een reactie en niet vanuit jouw innerlijke kracht. Dat is waarom je je daarna niet beter voelt en last kunt hebben van schuldgevoelens en zelfoordeel. Je verliest veel energie en tijd.

Bij bewuste actie ben jij in charge. Hoe het er ook uit gaat zien of wat je ook tegenkomt, het gaat erom dat jij bewust kiest en handelt vanuit je innerlijke kracht. Dit geeft je de vrijheid, rust en ruimte om je leven en je werk vorm te geven op een manier die echt bij jou past.


Tip 2: Erken Je Gewaarzijn

Je bent verbonden met de wereld om je heen. Of je nu intuïtief dingen oppikt of dat je spiegelneuronen in je brein onbewust mensen nadoen, je leeft in een wereld met anderen die jouw gedrag en acties beïnvloeden. Om op jouw eigen pad te blijven, helpt het te erkennen wat je van anderen hebt opgepikt. Wordt bewust wanneer je veel in je hoofd zit of stress hebt. Zeg tegen jezelf: “Alles wat niet werkelijk van mij is laat ik los” en kies om je aandacht een moment alle richtingen in te verruimen. Zo blijf je in het nu, meer bij jezelf en gefocust op wat jij werkelijk verlangt.


Als je je gewaarzijn erkent kun je het bovendien ook in je voordeel gaan gebruiken. Gebruik naast je Targets (tip 1), vragen om je blik open te houden en te zien en ontvangen wat er nog meer mogelijk is. Voorbeeldvragen: Wat is er nog meer mogelijk? Hoe wordt het nog beter dan dit?Tip 3: Volg De Energie

In plaats van in je hoofd naar alle to-do’s en verwachtingen van anderen te gaan, begin de dag met jezelf. Al is het maar een paar minuten. Doe iets wat je hoofd en geest ontspant en heerlijk vindt. Breid je aandacht dan uit van je hoofd naar je lichaam en daarbuiten, in alle richtingen. Als je in dat moment nog even niets moet van jezelf en uit conclusies blijft, kun je de vraag stellen: Wat vereist mijn energie, tijd en aandacht vandaag? Wees nieuwsgierig naar wat opkomt en kijk wat er gebeurt als je dat volgt. Als je iedere dag wat meer de energie en flow leert volgen tussen de geplande dingen door, wordt het makkelijker om dit te doen. Het is een andere manier van werken, maar het geeft je een lichtere, snellere en makkelijkere route naar het succes dat je verlangt.Tip 4: Geef Jezelf Toestemming Voor Me-Time Momentjes

Gun jezelf regelmatig me-time momenten. Denk aan de voordelen en plan deze niet alleen in het weekend, maar ook regelmatig gedurende de dag. Dit kan een wandeling zijn (liefst in de natuur), mindfulness, even liggen, een kopje koffie drinken of schrijven. Deze momenten van rust en reflectie helpen je om te ontladen, op te laden en kwalitatief beter te werken.


Tip 5: Volg Je Lichaam

Leer je weer met je lichaam te verbinden, het te vertrouwen en te volgen. Het is wijzer als jij denkt. Stem regelmatig enkele minuten op je lichaam af en merk wat je voelt. Leer ook luisteren naar wat het aangeeft en gebruik vragen om te begrijpen wat je lichaam nodig heeft. Vraag jezelf bijvoorbeeld: "Maakt dit mijn lichaam licht en sterk?" of "Lichaam, wat wil je eten? Lichaam, wil je thee, koffie of iets anders?" Speel er mee, stel een vraag, wacht en kijk wat er verschijnt. Hoe vaker je dit doet, hoe duidelijker de signalen van je lichaam voor jou worden. Zo kun jij gezonder, beter en makkelijker gaan voor jouw ambities en dromen.


Door deze tips toe te passen, kun jij er meer uit laten komen wat er werkelijk in je zit en je drukke bestaan transformeren naar een leven vol gemak, voldoening en succes.


Ik droom van een wereld waarin meer bewuste, intuïtieve vrouwen hun unieke, authentieke energie, stem, kunde en dromen - hun Magic- laten horen en zien. Ik geloof dat jij én de wereld daar mooier van worden!


Lees meer over mij en Empowering People of volg mij op Sociale media. Je kunt je op de hoofdpagina van mijn Blogs ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief en de eerste zijn die hoort van mijn nieuwste blog. Of check:


Ben je klaar om de drukte te ontvluchten en en er uit te laten komen wat er in zit? Stoppen met jezelf klein houden en jouw eigen weg gaan? Ontdek hoe mijn 1-op-1 coaching traject 'Unleash Your Magic' je kan helpen. Als intuïtieve, bewuste vrouwelijke ondernemer heb je unieke kwaliteiten en krachten die wachten om volledig benut te worden. Laten we samen werken om je drukke leven om te vormen naar een leven vol rust, balans en succes.

Neem vandaag nog contact met me op om de eerste stap te zetten naar een magischer leven.

 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Commenting has been turned off.
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page