top of page

De bijdrage van het Roodborstje en de Tool Vragen stellen voor intuïtieve mensen


Ze zijn er weer! Iedere winter word ik zo blij van de vogeltjes die in mijn tuin pinda’s en zaadjes komen eten. Maar 1 vogeltje vind ik wel het aller leukst en dat is het Roodborstje.

Ook al is hij klein je ziet hem dapper tussen de grotere vogels komen eten. Trots en moedig heeft hij zijn roodkleurige borst vooruit. Deze heeft de vorm van een hart. De natuur zit vol inspirerende dingen. Wat zou het vergen dat we ons zelf gunnen om van de wereld om ons heen nog meer te ontvangen?


Het Roodborstje, een speels, schattig vogeltje met een roodkleurig hart. Welke bijdrage zou dat voor je kunnen zijn? Wat als je altijd bij jou zou beginnen? Daarom geef ik je hier geen antwoorden maar leer ik je liever de tool: Vragen stellen.

Een vraag waar je hier mee zou kunnen beginnen is: Wat valt mij in eerste instantie op?

Wat valt jou als eerste op aan het Roodborstje? Is dat de kraaloogjes, zijn ronde vorm, het rode hart, hoe het beweegt? De kleuren? Komt er een woord of gevoel in je op? Wat het ook is, schrijf het op.


Herhaal dan enkele keren voor je zelf wat je hebt opgeschreven en stel jezelf de vraag: “welke bijdrage dit voor mij zijn?” Bevraag jezelf ook letterlijk: “Welke vraag kan ik hier nog stellen?” En speel met het vragen stellen!


Het stellen van vragen kan je helpen om je te verbinden met dat wat je gewaar bent of als gevoelig mens oppikt. Zoek dus niet in je hoofd naar het antwoord. Het gaat om het stellen van de vraag. Hiermee oefen jezelf om niet meteen naar je hoofd (antwoord) te gaan maar te gaan ‘merken’ wat er ‘op popt’. Als gevoelig, gewaar mooi mens pik jij constant dingen op. Daar in elk moment van de dag steeds bewuster van worden, brengt je meer bij jou als wanneer je alleen iets uit je hoofd laat komen. Je bent immers meer als alleen je brein! Wellicht komt er meteen een gedachte, gevoel of idee in je op. Wellicht loop je later door de supermarkt en ‘popt’ er dan iets in je op. Het is dat gevoel dat je het Weet. Dat is sneller en lichter dan het denken. Leer om alles jou te volgen. Ook als je misschien in het begin gaat twijfelen. Ga er gewoon mee spelen!


Ter verrijking deel ik mijn vragen hier met jou. Volg altijd eerst jezelf, jij weet wat waar is voor jou. Kies dan de vragen die met jou resoneren of gebruik mijn vragen om je eigen vragen te maken. Wellicht kan mijn aanvulling zo een bijdrage zijn.


Voor mij valt het rode hart het eerste op. En dat ik het een schattig vogeltje vind, maar weet dat het Roodborstje powerful kan zijn als het gaat om het beschermen van zijn territorium.

Vragen waar ik mee speel zijn:

> Wat zou het vergen dat ik nog meer vanuit mijn hart zou leven?

> Wat is mijn passie, waar word ik enthousiast en blij van?

> Hoeveel procent van mijn leven kies ik om vanuit deze enthousiaste, blije, lichte energie te leven? Waar kan ik nog meer kiezen om dit te doen? Waar kan ik nog meer mijn hart volgen?

> Welke muren heb ik rond mijn hart die mij niet meer dienen? Wat zou het vergen dat ik ze kan bedanken en nu kan loslaten?

> Van welke vervelende dingen heb ik besloten dat ze niet mijn hart binnen mogen komen?

> Wat zou het vergen dat ik vanuit een liefdevol hart, zonder oordeel alles in mijn leven kan ontvangen? > Het mooie, het zware, het lastige? Wat als ik nog meer zou vertrouwen dat alles in het leven naar mij toekomt vóór mij en niet tegen mij. Zodat ik uit angst, twijfel of zwaarte blijf en groei van elke les?

> Waar mag ik nog meer mij volgen en voor mezelf kiezen en mijn grenzen aangeven?

> Waar pik ik meningen en verwachtingen van anderen op en maak ik die belangrijker als mezelf? Wat zou het vergen dat ik daar meer gemak mee heb?

> Welke dingen kan ik kiezen om te doen als ik de verbinding met mijn hart-gevoel, mezelf, even kwijt ben?


Je kunt met 1 of alle vragen gaan spelen. Wat is fijn voor jou? Volg je hart, het weet de weg!

Veel speel plezier en geniet deze winter van de Roodborstjes in je tuin!


Liefs Linda
Hartverwarmende Tips


Empowering Thee Moment

Zin of behoefte om je hart te verwarmen? Even een echt momentje voor jezelf? Deze Yogi Tea drink ik zelf altijd graag. Het is een Biologische Ayurvedische kruidenthee.

hart verwarmende thee

Geniet van Basilicum, Sinaasappelschil, chili, gember, kardemom, kaneel, zoethout, kruidnagel en zwarte peper. Met yoga oefening en op elk theezakje een unieke wijsheid voor jouw thee moment.

Via de knop kun je het eenvoudig bestellen bij Bol .com.Muziek in je hart

Mijmer even weg met dit nummer en verbind je met je hart, je dankbaarheid en liefde voor jezelf.
Heartwarming Sessies

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Hoe blijf je makkelijk bij jezelf en heb je minder last van zelfoordeel of als je omgeving jouw gevoelige-, intuïtieve aard niet goed begrijpt? Als je leeft vanuit je ware natuurlijke aard, vanuit je intuïtie, gevoeligheid en gewaarzijn, dan verwarmt dat je hart, heb je meer energie, ben je gelukkiger en is er meer flow in je leven. Resoneert dat voor jou? Wil je samen aan de slag en dieper duiken? Even aandacht voor jou? Boek dan 1 van de HEARTWARMING Sessies!

Je kunt kiezen uit pakket Rozé, Rood of Goud en als lezer van dit Blog kan dat nu met aanzienlijke korting! Klik hier voor meer informatie!
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page