top of page

Rozengelei: Een Zoete Reis naar Innerlijk Geluk

Welkom bij een nieuwe blog waarin ik je deze keer graag meeneem op een smaakvolle reis naar de betoverende wereld van rozengelei. Een van mijn lievelingsrecepten!

pot met rozen blaadjes recept

Want wist je dat dit heerlijke recept ook een diepere betekenis met zich meedraagt? Blijf lezen en ontdek hoe rozengelei je kan helpen een diepere verbinding met jezelf te maken en innerlijk geluk na te streven.


Rozen: Symbolen van Schoonheid en Verbinding

Rozen zijn symbolen van schoonheid en liefde. Hun prachtige bloemblaadjes en bedwelmende geur hebben de kracht om ons hart te openen en ons te verbinden met de essentie van het leven. Wanneer we werken met rozen, worden we herinnerd aan de belangrijke aspecten van ons bestaan: liefde, zorg en waardering voor onszelf en anderen.


Ik word dan ook altijd helemaal blij als de zon hoog staat en ik de roze rozenblaadjes zie stralen en denk aan de mogelijkheden om van deze cadeautjes uit de natuur iets te maken. Vandaag kies ik voor Rozengelei:

Een Delicatesse van BetekenisRozengelei is een heerlijke lekkernij die wordt gemaakt van de bloemblaadjes van rozen. Het is heerlijk en net een beetje anders bij een kaasplankje, op een toastje of in cake of het maken van een taart. Het proces van het maken van rozengelei vereist geduld, aandacht en de keuze van de mooiste bloemblaadjes. Dit proces weerspiegelt het pad naar innerlijk geluk. Net zoals het maken van rozengelei tijd en aandacht vergt, vraagt ook het ontdekken van jouw essentie, jouw weg en innerlijk geluk om bewuste keuzes, zelfreflectie en persoonlijke groei.

Lekker en Empowerend! Dat moet ik natuurlijk met jullie delen!
Een Moment van Verbinding

Het maken van rozengelei kan een waardevol moment van verbinding met jezelf zijn. Terwijl je de bloemblaadjes selecteert en bereidt, creëer je ruimte voor mindfulness en bewuste aanwezigheid. Neem de tijd om te genieten van de geur, de kleur en de textuur van de rozenblaadjes. Op deze manier kan dit moment voor jezelf je helpen om je dieper met jezelf te verbinden en innerlijke rust te vinden. Hoe fijn in die extra drukke en stressvolle periode voor de (zomer)vakantie!


Recept voor Rozengelei:

Wil je graag zelf de betovering van rozengelei ervaren?

Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen:


Ingrediënten:

· Verse rozenblaadjes (biologisch en onbespoten)

· 2x Limoen (biologisch en goed schoongemaakt)

· Water

· Geleisuiker

(voor een iets uitgebreidere versie kun je een andere keus maken om het te zoeten en bv Agar Agar gebruiken)


Stappen:

1. Verzamel twee handenvol verse rozenblaadjes en zorg ervoor dat ze goed schoon zijn.

2. Doe de rozenblaadjes in een pan en voeg water toe tot ze net ondergedompeld zijn.

3. Snijdt de limoen in plakjes en voeg toe.

4. Laat een halve dag in de koelkast staan en roer af te doen door.

5. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen.

6. Zeef de vloeistof, knijp de limoen en blaadjes goed uit en meet de hoeveelheid af.

7. Voeg per 500 ml vloeistof 500 gram geleisuiker toe volgens de instructies op de verpakking.

8. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur sudderen totdat de gelei dik genoeg is. (test door een beetje op een bord te scheppen, dat koelt snel af en dan kun je de dikte zien)

9. Giet de rozengelei in gesteriliseerde potjes en laat ze afkoelen.


Geniet van dit heerlijke en betekenisvolle recept voor rozengelei. Laat de smaak en de schoonheid van de rozen je herinneren aan de waarde van verbinding met jezelf en het streven naar innerlijk geluk.


Laat me onder aan deze pagina weten in de opmerkingen wat je van dit recept en deze Blog vindt en of jij meer hiervan leuk zou vinden! Je kunt mij ook helpen door deze Blog te delen of meld je aan voor mijn Nieuwsbrief om als eerste mijn nieuwe Blog te ontvangen!


Zijn we al verbonden? Ik vind het leuk om te connecten!

Je kunt mij vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn


Liefs LindaCOACH | FACILITATOR | SPEAKER

info@lindaverschuren.com

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page