top of page

3 Tips voor meer Gemak & Plezier met je Lichaam

Zou jij ook meer Gemak & Joy met je lichaam willen? Ik geloof dat als jij lekker in je vel zit, jij nog meer jouw geluid, jouw boodschap en jouw unieke gift de wereld in kunt laten rimpelen.

Hier 3 van mijn Body Empower Tips voor Ambitieuze, Bewuste vrouwen.

Empower Tip 1:

Maak jouw Essentie super helder

Krijg voor jezelf super helder vanuit welke fundering jíj naar je lichaam kijkt. Jouw standpunten bepalen hoe je de wereld ziet en dus ook hoe je jouw lichaam ziet en ervaart. Wanneer je niet bewust bent kun je zomaar vanuit de bril van een ander gaan kijken in plaats vanuit wat waar is voor jou. Maak het helder en denk daar regelmatig aan zodat je er


mee present blijft. Vragen die je kunt gebruiken:

> Ben ik mijn lichaam? (als je dit een lastige vraag vindt, verken dan hoe het voor jou is als je een arm of een been zou missen. Ben jij er dan ook voor een deel niet meer?)

> Geloof ik dat ik meer ben dan dit lichaam? Een oneindig wezen, ziel, anders of ben ik alleen mijn lijf?

> Zit ik in mijn lichaam of zit mijn lichaam in mij?

> Geloof ik dat mijn lichaam vriendelijk of vijandig is? Tegen mij of voor mij?


Empower Tip 2:

Align je Mindset en laat los wat niet van jou is.

Een follow up van tool 1. Let op alles wat je zegt, denkt, voelt of opmerkt over je lichaam en check dat af aan jouw fundering gedachte over jouw lichaam. Als je bv door je gedachte gaat dat je lijf weer zo stom is omdat het pijn doet, is dat dan in lijn met je basis gedachte dat je gelooft dat je lichaam, een vriendelijk lichaam is voor jou. In dat geval kun je afvragen of deze gedachte wel van jou is óf dat het een aangeleerde gedachte is omdat dat is wat je veel om je heen ziet. Laat los wat niet van jou is en wees trouw aan jou.


Empowerment Tip 3:

Herstel jouw verbinding met je lichaam

Als je lichaam voor jou een goede vriendin is en je hebt haar al een langere tijd veroordeeld, fout gemaakt of van haar gebaald, begin dan met de relatie met je lichaam te herstellen. Je kunt dat o.a. doen door vragen te stellen. Ook al weet je de antwoorden niet, door te gaan vragen en ruimte te geven om te 'luisteren', kom jij steeds dichter bij het weer horen wat jouw lichaam je wil vertellen. Vragen die je kunt gebruiken:

> Lichaam wat zou jij willen koffie of thee?

> Lichaam wat probeer je mij te vertellen?

> Lichaam waar help je mij bij?

> Wat is hier goed aan dat ik nog niet zie?

> Wat weiger ik te ontvangen?

> Lichaam, mag dit met wat meer gemak?


Bonus Tip:

Wat je aandacht geeft groeit!

Wat heb jij de laatste tijd meer aandacht gegeven? Het ongemak, het probleem, streng zijn voor jezelf? Vaak sluipt dit er in. Wat als er iets anders mogelijk is? Wat als je het gemak en de joy die je verlangt met je lijf, zou actualiseren vanuit jouw realiteit? Maak helder en erken wat je verlangt, vang de energie, geef dat meer aandacht als de zwaarte. Wees bewust zachter voor je zelf. Doe een meditatie, energypull of Quantum Jump hierop.Mocht je dit aanspreken: Al deze elementen en meer komen aan bod tijdens de Live Cursusdag 'Girls Just Want To Have Fun' op 11 juni 2023 in Tilburg.Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page