top of page

8 Tips om met gemak je rust te pakken

Werkt jouw Mindset voor of tegen je? Hoeveel aannames, standpunten of oordelen heb jij over ‘stil staan’, ‘rustig aan’ of een ‘tandje minder’ doen? Over minder zichtbaar zijn op je Facebook of Instagram? Over eigenlijk even niks willen, over je lijf als het niet mee wil, of jezelf wanneer je als ondernemer de energie of zin niet lijkt te hebben?

Als jij in zulke situaties je oncomfortabel, wiebelig of niet fijn gaat voelen dan zijn er vaak standpunten die jou belemmeren. Je standpunten zorgen als rotsblokken in een rivier dat jouw flow niet zo lekker stroomt als zou kunnen. En dat kan echt wel anders!


Van de drukte van de huidige maatschappij, zie en leer je vaak, dat je door moet gaan. We staan zo veel op ‘aan’, dat rust nemen er niet makkelijker op wordt en we dat alleen nog doen als we ons echt niet goed voelen. Maar ook als het niet zo hectisch om ons heen zou zijn, zou je lijf en hoofd dat fijn vinden want het is een element van flow. Je kunt het terug vinden in hoe het lichaam, het zenuwstelsel, hormoonstelsel en de ritmes in ons lichaam werken. Maar we zien het ook in het grote geheel zoals in de ritmes van de seizoen.


Wat als jij zou kiezen om in plaats van strijd tegen jezelf, altijd loyaal te zijn aan Jou? Wat als je álle 'seizoenen' van jou zou leren kennen en er mogen zijn? Dat je het verschil weet, dat er momenten kunnen zijn die zwaar zijn waaraan je mag werken én dat er momenten zijn waarop het tijd is om te landen, naar binnen te keren, te duiken zodat je daarna grootser kunt spelen? Wat als jij, je lijf of je creaties de tijd nodig hebben om te rijpen, energie op te doen, het kwartje te laten vallen, de verdieping te vinden? Om in 'jouw lente moment' de juiste keuzes te kunnen maken en in 'jouw zomer' optimaal te kunnen floreren?! Als jij jouw ‘herfst- en wintertijd’ leert kennen, herkennen en erkennen, dan kun je het gaan vertrouwen en er in toelating mee zijn. Zo kunnen al jouw stromen zo gemakkelijk mogelijk gaan en laat je het gehele proces zo in je voordeel werken. Je leven, je levensmissie, je werk of onderneming gaan makkelijker, je voelt meer voldoening en geluk. Bovendien blijf je zelf lichter omdat je uit het zelfoordeel blijft en volgt wat voor jou werkt. Die energie Zijn, zorgt dat de Wet van Aantrekking nog meer lichtheid naar jou zal laten stromen. Dive deeper, to play bigger!


Hoe zou het zijn als je hier zo veel gemak mee hebt dat je de volgende keer zou zeggen dat je juist in flow zit? Dat de flow er voor jou misschien heel anders uitziet als gedacht, maar dat je weet en vertrouwt dat dit voor nu het meeste, snelste en makkelijkste alles zal creëren wat je verlangt?! Dat je hiermee in toelating bent, je lief bent voor jezelf en misschien zelfs trots en dankbaar zou zijn. Stel je voor hoe dat verder zou rimpelen!

Wees je bewust dat de wereld voor intuïtieve, (hoog-) gevoelige, gewaarvolle mensen gewoon anders werkt. Jouw verbinding met alles zorgt dat je de dingen anders oppikt en verwerkt. Als je dat probeert te doen op een manier die je wel veel om je heen ziet, maar eigenlijk niet bij je past, dan ga je al snel jezelf klein maken en veroordelen. En daar is nog nooit iemand meer happy van geworden of een business beter van gaan lopen…

Ik hoop dat dit bewustzijn of deze tips een bijdrage zijn. Speel er mee en voel zelf wat voor jou past en werkt! Weet dat je geweldig bent zoals je bent!


8 Tips

  1. Wees je bewust/ blijf alert of jij op dezelfde manier functioneert als jouw omgeving. Dit gaat niet over goed of fout, beter/ best. Maar over erkenning. Als je dat lastig vindt kun je bekijken of je van nature meer een hoofd-, gevoels- of intuïtief- mens bent. Bewustzijn zorgt al voor verandering.

  2. Wat als je alle ‘seizoenen’ van jou mag ontvangen, erkennen en in je voordeel gaan gebruiken? Geef jezelf toestemming en laat standpunten, oordelen en conclusies als je ze opmerkt los.

  3. Check of je helemaal loyaal aan jou bent met wat je in je hoofd tegen jezelf zegt. Je hoeft niet alles te geloven wat je denkt! Wat licht is, is waar voor jou, dat wat zwaar of contractie heeft heb je opgepikt van iemand anders.

  4. Stel vragen die zo veel ruimte geven dat, niet je denken maar je Weten wordt aangesproken. Bij het stellen van de vragen gaat het dan niet om de antwoorden maar om wat je merkt dat 'op popt'. Je weten is sneller en lichter als je denken. Bv: Is dit de flow waar ik om gevraagd heb maar die er anders uit ziet als dat ik had bedacht? Wie ben ik hier aan het zijn? Als ik helemaal mij zou zijn wat zou ik dan kiezen? Wat weiger ik hier te ontvangen?

  5. Als je bekend bent met Access Bars en je hebt in een cursus de Bars punten geleerd, zet je wijsvinger dan eens op het punt ‘Vrede en Kalmte’ en laat dit punt lopen. Neem een momentje voor jezelf en speel er mee om te kijken wat het voor jou kan doen.

  6. Vraag rond en ga weer een keer swappen; Access Bars sessies uitwisselen is vaak gratis en er zijn veel meer mensen die het eigenlijk wel willen maar het niet vragen. Je kunt ook altijd een Access Bars sessie bij iemand boeken natuurlijk of de 1 daagse cursus gaan doen.

  7. Ga wandelen en dan het liefste de natuur in. Laat je verwonderen en bekijk mooie dingen die je tegen komt. Als het herfst is kun je daar ook symbolisch naar kijken. Ontspannen gaan wandelen, bewonderen en mijmeren brengt je hersenen in de Alfa Staat (hersengolven). Dit helpt je kalmeren en deze hersengolven zijn de brug naar je onderbewustzijn. Daar waar meer mogelijkheden en creativiteit, meer flow op jou ligt te wachten.

  8. Mocht meer hierover willen horen, check dan mijn nieuwste filmpje: https://youtube.com/channel/UCowdffUB20sJKt-O0Ifxb9Q

What if somethimes doing nothing is Empowering Everything?!

Veel speel plezier! Liefs LindaComentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page